De Kaftan is een wereldberoemde jurk gedragen door Marokkaanse vrouwen en niet Marokkaanse vrouwen  voor speciale gelegenheden zoals bruiloften of verlovingsfeestjes. Dit luxueuze traditionele kledingstuk heeft een moderne uitstraling gekregen van hedendaagse modeontwerpers. Zo ontwerpen en produceren wij van BYLIMA exclusieve hand gemaakte kaftans. Samen met een deskundige team word het hele proces geëvalueerd en voeren wij de productie uit tot in de kleinste details. 

Net als de Kaftan , heeft de Takchita een dubbellaags ontwerp: een kaftan als onderstuk en meestal een transparante jurk als bovenlaag. De takchita is eigenlijk een Kaftan, maar gedragen met een bovenste laag en een riem (Mdama).
Het kan worden gemaakt van verschillende stoffen zoals brokaat, Kasjmir of fluweel. De riem of Mdama, is gemaakt van goud of zilver en versierd met smaragden of robijnen. Wij van BYLIMA ontwerpen tevens exclusieve Takchita's. De ontwerpen van BYLIMA met als hoofddesigner Salima Tarzati en haar team maken de Takshita's van BYLIMA een merkwaardige eigen detail heeft. De juiste ontwerp, stoffen ,model ,kleuren ,stenen en duurzaam arbeid worden door de hele team nauwkeurig per jurk individueel ontworpen met een enkel exclusiviteit.