Wasadvies/Gebruikadvies burkineesBYLIMA kiest voor topkwaliteit. Al onze burkinees zijn gemaakt van de beste gecertificeerde LYCRA. Wij hebben hiervoor gekozen omdat het  5-10 keer langer mee gaat in chloor- en zeewater dan ieder ander elastische materiaal. Ondanks dat we top materialen gebruiken adviseren we onderstaande wasvoorschriften te volgen.

 

De licht gekleurde Burkinees kunnen doorschijnen, wij adviseren een nude kleurige onderset te dragen.


✔ Spoel je burkini direct met schoon lauw kraanwater na elke zwembeurt om chloor en zout te verwijderen.

 

✔ Was je burkini met de hand in lauw water met een geringe hoeveelheid milde zeep.


✔ Laat je burkini niet uren in de sop weken, maar sop de burkini voor korte tijd in het water en spoel het daarna grondig uit.


✔ Wring je burkini nooit uit, kneed het overtollige water er uit en hang het droog te druppelen uit het directe zonlicht of leg het plat te drogen op een wasrek.


✔ Berg je burkini pas op wanneer deze helemaal droog is om verkleuring te voorkomen.


✔ Doe je burkini nooit in de wasmachine of droger. LYCRA is een elastisch materiaal dat kan beschadigen in een wasmachine en/of droger. 


✔ Gebruik nooit bleekmiddel, aparte vlekkenreinigers of agressieve wasmiddelen. Deze zal de LYCRA in de burkini laten slijten.


✔ Strijk je burkini nooit en breng het ook niet naar de stomerij.

✔️ Gebruik géén wasverzachter, maar een milde reinigingsmiddel. Bij hardnekkige make-up vlekken zou je eventueel een druppel dreft (ontvetter) kunnen gebruiken.


Om je burkini langer mooi te houden kun je naast de wasadviesen de volgende tips hanteren:


✔ Laat je vochtige burkini niet te lang in een tas en/of vochtige handdoek zitten. Dit voorkomt verkleuring.


✔ Wees extra voorzichtig bij het (hand)wassen van de burkini met de biste of aangehangen embleem.


✔ Vermijd contact met ruwe oppervlakken zoals rotsen en zwembadranden. Dit om het ‘pluizen’ beter gezegd beschadiging van LYCRA te voorkomen. Beschadigde LYCRA kan lijken op gepluisde stof.

 

✔ Neem als het kan na iedere duik of zwemmoment een korte douche voor mogelijke zonsessies. Dit bevordert afspoeling van chloor en zout. 

 

✔ Klachten als gevolg van verkeerde behandeling van de badkleding worden niet gehonoreerd.